marți, 26 august 2014


Despre ,,Darul vieţii: Dragostea’’
Cosmina Marcela OLTEAN
 Cristalizarea unui înalt concept, a unui cuvânt cu o puternică încărcătură emoțională și spirituală, este scopul central al celor două volume intitalate ,,Dragostea’’ ale d-lui Oprea realizat în colaborare cu alți autori preocupați și atrași de frumos. Membrii ,,cenaclului la distanță’’ își propun să transmită cititorului propriul lor concept, propria abordare a subietului propus de autorul volumelor. Munca autorilor publicați se materializează între aceste coperți cu speranța de a le crea o stare meditativă întru a încerca să înțeleagă, o dată în plus, ce înseamnă de fapt dragostea și cum poate fi abordat subiectul.
Răspunsul e multiplu, poate îmbrăca diverse forme și dincolo de ceea ce propun autorii, el se află în interiorul fiecăruia dintre noi, în mințile și sufletele noastre, așa cum toți și fiecare dintre noi avem o viziune proprie în legătură cu tot ce ne înconjoară.
Ce este dragostea? Pe scurt, e ceea ce pune lumea în mișcare, sau altfel spus e energia ce mișcă întreaga lume, e ceea ce ne determină ori ne împiedică să realizăm ceva. Dragostea se află în noi, e esența vieții și se găsește, asemeni unui zăcământ de aur, în toți cei ce-l au pe Dumnezeu în suflet, trup și minte. Căci El e întruchiparea dragostei și a perfecțiunii. De la El a plecat Cuvântul, care azi, multiplicat, domește peste lume prin intermediul micilor minuni zămislite de om - cărțile.
Cuvintele sunt acolo, pentru toți, suspendate parcă, așteptând a fi culese. Scriitorii sunt acei oameni curajoși care știu să culeagă cuvintele potrivite pentru ca mai apoi sa le dăruiască unui cititor. Cuvintele trebuie culese, apoi trecute prin filtrul minții, conduse spre mână și spre vârful unui condei sensibil, novator, spre a se materializa și ajunge la sufletul cuiva.
Asta au reușit să facă și autorii ce au adus în bibliotecile noastre volumele ,,Dragostea’’, care au smuls din nemărginirea sufletului lor simțăminte alese, pe care să le exprime frumos, în scris, prin cuvinte… Iar pentru toate acestea se cuvine să le apreciem munca și să le mulțumim!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu