miercuri, 25 septembrie 2019

Invitaţie la castel: Zilele Patrimoniului Cultural European (ediţia a XXVII-a) la Castelul Urmánczy, Toplița – 28, 29 septembrie



De Zilele Patrimoniului Cultural European, Castelul Urmánczy își redeschide porțile către publicul larg şi anunţă două zile pline de activităţi interesante. Organizatorii pregătesc un amplu program pentru petrecerea timpului liber alături de prieteni şi familie, iar prin aceste activităţile ei propun diferite moduri de a sărbători împreună Zilele Patrimoniului Cultural European şi de a reflecta asupra unor termeni cheie precum cultura, arta, patrimoniul. Programul cuprinde specialități gastronomice diverse, concerte, o prezentare de modă, expoziții, jocuri pentru copii, workshop-uri, mese rotunde și un târg de meșteșugari.


Sâmbăta, în prima parte a zilei, programul „Aromele și sunetele Transilvaniei” va introduce publicul în lumea culinară specifică zonei. Locurile sunt limitate, iar participarea se face pe baza plății prealabile în mediul online, pe pagina eatlocal.ro. Biletul asigură intrarea la toate programele desfăşurate în cele două zile. Banii strânși din bilete se folosesc ulterior pentru reabilitarea castelului. Este important ca doritorii să se înscrie din timp, cu minim trei zile înainte de eveniment. Tot în prima zi va avea loc o festivitate de inaugurare a clădirii ca monument istoric, tururi ghidate, un workshop de șindrilă, iar după prânz vernisarea unei expoziții și o prezentare de modă, susţinute de Artwise. 

Duminică va avea loc un PIKNIK la castel, cu contribuția grupului PONT din Cluj Napoca, în care vor fi cuprinse mai multe programe dedicate familiilor. Copiii vor putea experimenta jocurile EduCastel, să fabrice un zoetrope cu imaginea castelului (dispozitiv de animaţie care produce iluzia mişcării prin afişarea unei serii de desene) sau să coloreze o carte poştală. Va avea loc şi excursia cu biciclete pe drumul izvoarelor calde din Topliţa. Dacă am reuşit să vă captăm atenţia prin prezentarea sumară a programului, vă aşteptăm la castel în cele două zile pline de activităţi culturale diverse şi invitaţi speciali din diferite zone ale ţării.

Cosmina Marcela OLTEAN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu