joi, 26 iunie 2014





Ipostaze lirice” din Harghita la Cluj


 



                    Vineri, 25 ianuarie 2013, ora 13.00, a avut loc la etajul 1 al Bibliotecii Centrale Universitare “Lucian Blaga” a municipiului Cluj-Napoca, varnisajul primei expoziții de grafică organizate la Cluj a tinerei artiste harghitene Cosmina Marcela OLTEAN.


                   Expoziția intitulată “Ipostaze lirice” a fost organizată de Casa de Cultură a municipiului în parteneriat cu Consiliul local, Primăria municipală și Biblioteca Centrală Universitară.  Au fost expuse un număr de 47 de lucrări, format 25 X 35, realizate pe hârtie cartonată, fond brun, conturat cu vopsea albă (tempera).



                    În deschidere a vorbit Dl. Dan BRUDAȘCU, directorul Casei de Cultură, care și-a exprimat admirația față de lucrările expuse, spunând că ”sunt realizate cu o deosebită,


sensibilitate și cu un simț plastic aparte”. S-a vorbit mult pe marginea tehnicii și a manierei originale în care au fost realizate ilustrațiile.


                    În continuare a luat cuvântul Dl. Adrian COROJAN, coordonatorul expozițiilor de artă plastică din cadrul Casei de Cultură, care a mărturisit că deși are o vastă experiență în artă și a întâlnit multe moduri de exprimare plastică de-a lungul timpului, lucrările de față au reușit să-i ajungă la suflet și să-l sensibilizeze prin gingășia, calmul, căldura, dar și maturitatea pe care le degajă. Dl. Corojan a mai subliniat faptul că autoarea are o mână bine formată și că această grafică nouă, modernă se abate cu succes de la clasicul negru pe alb la alb pe … brun, și că acest fapt te duce cu gândul la negativul fotografic.


                     Conducerea Casei de Cultură și-a exprimat dorința de a începe o colaborare cu autoarea, care a primit deja noi oferte: de a ilustra o nouă carte pentru copii și de a mai organiza o serie de expoziții inspirate de opera lui Octavian GOGA, începând cu luna martie, cuprinzând orașe precum Miercurea Ciuc, Cluj-Napoca și Brașov.


                      La final, autoarea a luat cuvântul doar pentru a-și exprima recunoștința față de cei cărora le datorează aceste realizări, așadar mulțumiri unor personalități din Miercurea Ciuc: Poetului Ionel SIMOTA, D-lor Ștefan DANCIU, Gigi FILIP, iar din Cluj: D-lor Adrian COROJAN, Dan BRUDAȘCU,  Doamnei Diana CHEȚAN (referent cultural) și tuturor susținătorilor pentru încredere și sprijin.


                      Expoziția va rămâne deschisă până în data de 15 februarie 2013, de luni până vineri, între orele 8.00-20.00.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu