miercuri, 15 iulie 2020

Idee de timp liber - Investește în dezvoltarea personală



 Traversăm o perioadă grea, în care îngrijoarea și frica ne însoțesc zilnic. Unii sunt pesimiști, alții văd și părți bune în situația curentă. Ambele atitudinii sunt de înțeles. Eu aș vrea să prezint o idee din categoria părților bune pentru că acum, mai mult ca oricând, avem nevoie de așa ceva.
În această perioadă unii își continuă încă activitatea la fel ca înainte, alții lucrează de acasă de ceva timp, iar alții au prea mult timp liber.  

Când ai prea mult timp liber e important să alegi cu ce-l umpli: urmărești toată ziua știrile, petreci timpul cu familia sau faci lucruri care înainte nu reaușeai să le faci, din cauza programului încărcat. Și mă refer la lucruri ce vizează propria persoană, lucruri ce intră în sfera dezvoltării personale, a perfecționării tale continue. Poate știi deja sau poate nu, dar există multe școli europene cu filiale în România care îți pot oferi pregătire sau perfecționare în mai multe domenii. Cursuri acrediatate, de nivel academic la standarde europene, în urma cărora te poți îmbogăți cu noi cunoștințe, aptitudini, experiențe, interacțiune cu oameni noi și te alegi cu o certificare europenă. 

În ultimul timp sau chiar ultimii ani poate ai dorit la un moment dat să urmezi un curs, dar nu ți-a permis programul și cel mai probabil nici oboseala. Am avut bucuria unor astfel de experiențe oferite de Institutul Eurocor București și Academia Britanică de Afaceri și Comunicare Iași, însă școlile care oferă astfel de cursuri sunt mai multe. Am ținut să le menționez pe cele două întrucât cunosc modul de desfășurare al cursurilor și calitatea acestora.
Cursurile se desfășoară prin corespondență, după modelul școlilor europene, ceea ce înseamnă ca studiezi suportul de curs, iar nota o primești doar din aplicații practice ale teoriei. Astfel nimeni nu poate obține o notă fără să muncească pentru ea. Iar uneori muncești mult pentru acea notă. Comunici în permanență cu un profesor sau asistent de curs și de asemenea cu colegii de grupă. Bineînțeles ca este vorba și de o mică investiție din partea ta, însă cursurile în sine îți pot depăși așteptările. 

Poți face o mică documentare în acest sens, iar dacă vrei ca în această perioadă să faci ceva în plus pentru dezvoltarea ta, cu siguranță vei găsi un curs care să-ți placă.

Cosmina Marcela OLTEAN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu